F.A.Q. voor Natuurfeestjes

Omdat er nog al eens veel dezelfde vragen binnen komen m.b.t. de feestjes

is deze pagina vast erg fijn voor je.

Kom je er niet uit? mail dan naar feestje@natuurpedagoog.nl

De meeste kinderen vinden een beetje regen niet erg en hé, ook dat is natuur. Maar niet getreurd ook wij weten dat een feestje dat in het water valt niet leuk is. Gelukkig valt het in werkelijkheid echt mee. In alle jaren dat we feestjes geven (en dat zijn er heel wat) zijn de keren dat we moesten cancelen makkelijk op 1 hand te tellen. Dus, we houden beide de weersites in de gaten en stemmen af. Aarzel je, cancel tot 12 uur van te voren en je krijgt je geld gewoon teruggestort.
1. Wat als het regent?
Je kan er van ons op aan dat we vooraf goed contact houden en afstemmen met jullie. We bekijken nauwkeurig wie van onze feestjesgevers de juiste skills heeft om jullie feestje te verzorgen op een locatie die zoveel mogelijk aan jullie wensen voldoet. Je mag altijd een foto opvragen of bellen mocht er onduidelijkheid zijn. Bel dan: 0648470319. Geen gehoor? dan zijn we aan het werk en bellen we z.s.m. terug.
2. Ik spreek af met een onbekend persoon in het bos, wie geeft mijn feestje?
We gaan in de eerste plaats uit van jullie voorkeur, de klant is koning. Maar die moet natuurlijk wel geschikt zijn voor de door jullie gekozen onderdelen. Zo niet? Dan proberen we een locatie te vinden die zo dicht mogelijk bij jullie wensen ligt. Ook wij kennen niet alle boslocaties (geen parken) die in jullie omgeving liggen dus hulp is altijd welkom. Samen stemmen we af. Soms is dit een gangbare plek, soms is dit een uitzonderlijke plek. De locatie sturen we dan via google maps door.
3. Hoe wordt de bos-locatie gekozen waar het feestje plaats vindt?
Sorry, dat kunnen wij niet garanderen. Een groep, een kind, het moment; geen feestje is hetzelfde. Dus onze professionele feestjesgevers schatten per moment in wat leuk is. Jagen om alles te doen is ook geen feest. De jarige beslist bij twijfel, of jullie als ouders. Liever een paar dingen goed dan 6 dingen zonder plezier omdat het moet. Daarom beginnen we bij nr. 1, nr. 2 etc.
4. Ik maak een top 5 of top 6, krijgen we alle onderdelen gegarandeerd op het feestje?
Helaas, boomklimmen is zo’n onderdeel en vuur maken ook. Boomklimmen kent meerdere strikte regels en na regen is een boom nat. Klimmen kan dan dus niet. We passen dan het programma aan. Ook vuur maken is weersafhankelijk. Bij veel droogte is het uitgesloten. In de regel mag je zelden vuur maken in Nederland op een openbaar terrein. Dit is dus nooit gegarandeerd.
Wanneer we merken dat kinderen onvoldoende luisteren of instructies opvolgen zal een onderdeel niet gegeven worden. Denk aan boomklimmen of leren omgaan met een (bot)mes. Dergelijke onderdelen zijn serieus te nemen voor jullie veiligheid. Daarom komen deze onderdelen altijd tegen het einde van het programma zodat er een betere inschatting gemaakt kan worden en we elkaar een beetje kennen. Ook bij slechte motoriek van het kind zullen wij boomklimmen niet toestaan. En dus ook bij twijfel kunnen deze niet door gaan.
5. Kunnen alle onderdelen altijd plaatsvinden?
In de regel zijn er vooral vaak vragen over teken, bij veel mooi en warm weer. Teken komen bijna overal ook met lange broeken en mouwen. Wij geven zelf de voorkeur aan een goede nacontrole door de ouders (tekeninformatie wordt altijd na het feestje mee gegeven) dan je kind te warm aankleden. Maar die keuze staat jullie vrij natuurlijk.
Heb je boomklimmen op het programma staan? Zorg dan dat er geen slippers of laarzen aan zijn bij de kinderen maar goed schoeisel met profiel.
Open schoenen zijn vaak minder geschikt i.v.m. brandnetels of distels die we nog wel eens tegen kunnen komen.
6. Maakt het nog uit wat voor kleren we aan doen?
Helaas daarvoor zullen jullie zelf moeten zorgen. Wel nemen we in overleg een groot kleed mee waar de kinderen op kunnen zitten. Wat jullie de kinderen willen geven laten we aan jullie zelf.
7. Krijgen we eten en/of drinken?
Wij zitten steeds achter de computer om alle mails te beantwoorden, regelen dino’s en materialen om ’s avonds zelf nog ieder dino-ei met de hand te maken na een dag werken. En we betalen als feestjesgevers onze reiskosten tot 40 km heen en terug zelf. De vergoeding voor de km’s gaan dus rechtstreeks naar je feestjesgever. Er zijn grenzen natuurlijk dus die liggen daar…. Maar goed, iets extra’s krijg je dan ook wel voor je geld!!
8. Waarom worden er extra kosten berekend voor dino-eieren en reiskosten?
In de eerste plaats verwijzen wij naar de algemene voorwaarden, daarbij zijn wij in het bezit van EHAK (EHBO voor kinderen) en hebben een EHBO trommeltje mee. Vragen wij om onze instructies altijd serieus te nemen en op te volgen. Verder werken we met kinderen; enerzijds onbezonnen en anderzijds erg flexibel. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet opvolgen van de gegeven instructies. Ieder kind is met de ouder verantwoordelijk voor de eigen veiligheid na onze instructies. Deze worden altijd nadrukkelijk en duidelijk aangegeven.
9. Hoe zit het met de veiligheid?