Wie is de natuurpedagoog?

Jael Nouhet

Voor C.V. zie onderaan

Als kind en puber was ik vooral creatief, zorgzaam voor anderen en had al vroeg oog voor mijn omgeving en wat hen bezig hield. Ik verwonderde mij over mensen, wat er in hen omging en was dus al vroeg geïnteresseerd in sociale omgang. Ik bracht veel tijd buiten door in de natuur en vond het heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan, al was het bij mijn huis om de hoek. Die kleine wereld was voor mij toen heel groot. Dit breidde zich met de tijd steeds meer uit.

Pubertijd

Ik ging studeren en werken en ontdekte steeds meer. Over mijzelf en anderen en bleef uitbreiden. Zo heb ik vanaf mijn 18e naast diverse functies in de muziek veel over de wereld gereisd. Daardoor kwam ik in contact met jong en oud met diverse andere culturen, meningen en levensovertuigingen. Denk aan Noord- tot midden Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Dit vormde mij tot de persoon die ik nu ben.

Werkervaring

Rond mijn 30ste kwam het ontdekken weer terug en ging ik mijn opgedane ervaringen combineren, filteren en meer richten. Zo besloot ik de HBO studie Pedagogiek te gaan doen aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Want die enorme klik met kinderen, daar moest ik iets mee.

Mijn pad heeft ervoor gezorgd dat ik mij ervan bewust werd dat ik zelf graag uitdraag wat mij gevormd heeft. Zo laat ik je graag op mijn manier de wereld zien d.m.v. mijn aanbod. Gericht op kinderen om hen bewust de natuur en eigen omgeving te laten ontdekken. Om hen te inspireren en bewust te laten worden van zichzelf, de natuur en hoe deze een meerwaarde is. Zo is mijn ervaring gegroeid en mijn aanbod onderbouwd en compleet.

Vandaag de dag

In de loop der jaren heb ik een ruime ervaring opgebouwd in het werken met zowel reguliere als speciale kinderen. In de kinderopvang, met hoog- en laagbegaafde kinderen en met moeilijk opvoedbare en autistische kinderen, jongeren en kinderen met multidisciplinaire problematieken.

Aan het begin van mijn opleiding had ik al een aantal doelen voor ogen:

* Opvoeden is voor mij het bewust maken om zelf te kunnen en te ontdekken
* Ontdekken is gebruik maken van onze natuurlijke instincten en kwaliteiten
* Kwaliteiten heeft ieder persoon wanneer je opzoek durft te gaan naar je positieve intenties als basis

Hieruit is mijn bedrijf Natuurpedagoog ontstaan. Graag verwijs ik voor meer informatie naar mijn missie, visie en doelstellingen.

Ik nodig je hierbij van harte uit om je verhaal en passie over natuur, kind & opvoeding met mij te delen.

Hier wat indrukken van mijn reizen over de wereld; klik voor een grotere foto

Curriculum Vitae

Werkervaringen

Opleidingen & cursussen