Wat is een Natuurpedagoog?

Natuur is mijn metafoor

Wat is een Natuurpedagoog?

Een natuurpedagoog is een opvoedingsdeskundige die werkt vanuit de natuur, met de natuur en door middel van de natuur.

De Natuurpedagoog ziet en gebruikt de natuur als werk-/leeromgeving, waarin de pure en natuurlijke werkhouding centraal staat.

Natuurpedagoog Jael Nouhet 2017

MIJN VISIE en MISSIE ALS PEDAGOOG

Wij maken, als mensen, deel uit van de natuur maar lijken er steeds verder vanaf te staan. De natuur spreekt een al oud en bestaand oergevoel in ons aan, die wij veelal vergeten lijken te zijn. En de natuur biedt ons zoveel! Ik geloof dat wij nog veel van de natuur kunnen leren. In de basis hoe zij groeit, communiceert en is. En in haar werking flexibel en meegaandheid overleefd.

Mijn visie is dat de opvoeding werkt als een vangrail voor de kinderen. Je begeleidt ze op de weg, waar zij zelf ontdekken en zelf ervaringen opdoen. Alles spelenderwijs, met af een toe een hand die ze helpt, de weg wijst en andere mogelijkheden laat zien. Opvoeden en onderwijzen volgens de regels van de natuur is een ideaal. Mee met de seizoenen. Mee met het weer. Er is een tijd voor groei en een tijd voor focus. Een tijd voor spelen en een tijd voor rust. Een tijd voor kijken en observeren en een tijd voor sociale interactie.

Ik geloof in maakbaarheid.

Spelenderwijs maak ik de natuurlijke omgeving weer bewust en aantrekkelijk voor kinderen dit door haar veelzijdigheid te tonen. Het levert het kind zoveel meer op. Klimmen, rennen, beweging en ga zo maar door, allemaal motorische vaardigheden om te ontdekken en te leren. Maar ook voor sociale structuren is de natuur zeer goed. Samen spelen, samen bouwen, samen onderzoeken. De natuur brengt een welkome rust met zich mee, als tegenhanger van de hectiek in de wereld van vandaag. Mijn missie is om zo breed mogelijk mijn expertise als natuurpedagoog in te zetten om kinderen, maar ook volwassenen via natuurbeleving weer dichter bij de natuur te brengen vanuit plezier.

Een vraag, nieuwsgierig of een afspraak maken?

Kantoor: 0137855567

Mobiel: 0648470319

Mail: info@natuurpedagoog.nl